Kommunikation

Kommunikation er forbindelsen mellem mennesker – man kan IKKE ikke-kommunikere. I FLOK arbejder vi med kommunikation, samtaler og relationer på flere måder.

Til dét har vi gennem mange år udviklet kommunikationsbegrebet og hentet inspiration fra andre discipliner som psykologi, adfærdsdesign, facilitering og ikke mindst inden for den systemiske narrative tilgang. Den brede tilgang gør kommunikationsarbejdet let at integrere med resten af organisationens arbejde – for når man tænker over det, hvad er så egentlig ikke kommunikation!?

Kommunikationsrådgivning

Kommunikationskonsulent og ledelsesrådgiver Signe Bonnén fra FLOK taler igen og igen om relationer, når talen falder på kommunikation: “Kommunikation er med til at bestemme, hvilke relationer afsender og modtager skal have til hinanden. Det gælder kunder, borgere, kolleger, medarbejdere og ledere.”

I kommunikationsfaget har der i mange år været fokus på budskab – og det er skam også vigtigt at fokusere sit budskab, så det forstås. Men i FLOK ser vi kommunikation som mere end overførsel af budskaber: Kommunikation er også relationsopbygning: Dét der former forbindelsen mellem jer og verden.

I samarbejde med en kommunikationskonsulent fra FLOK får I et langsigtet fokus i kommunikationsarbejdet, så I kan styrke relationen til dem, der omgiver jer.

Vi har årtier lang erfaring med at hjælpe organisationer med at forbinde sig internt og udad til omverdenen gennem tekst og tale. Vi hjælper jer med at blive helt skarpe på, hvordan I gør dét bedst.

Læs mere om
– Samtaler
Skriv bedre breve
Præsentationstræning


Artikler om kommunikation

Bliv en bedre samtalepartner
I artiklen får du 10 konkrete råd, til hvad du kan gøre for at blive en bedre samtalepartner. Prøv fx at finde noget, som I har tilfælles, for jo mere I har tilfælles, des større tendens har I til at kunne lide hinanden.

Præsentationstræning
Er det dig eller dine powerpoints, der skal lyse op i lokalet? Når du står foran et publikum er det en unik mulighed for at koble dig til dem og danne en god relation. Bruger du den mulighed? Læs artiklen og få svar.


Kommunikationskurser

Flok udvikler målrettede kurser til virksomheder inden for præsentationstræning og præsentationsteknik, fx ‘Brænd igennem’, ‘Få energi fra dit publikum’ eller ‘Øg din troværdighed’. Inden for skriftlig kommunikation, kan titlerne være ‘Skriv målrettede borgerbreve’, ‘Skriv bedre notater’ eller ‘Skriv kreativt’. Vi tilrettelægger derudover en hel del andre målrettede kurser fx ‘pitchtræning’, ‘improvisation’ og ‘Tæm din nervøsitet’

Bedre undervisning med kreative metoder

Vil du blive klogere på, hvordan man kombinerer kreative metoder til fagligt indhold på en sjov og samtidig seriøs måde? Læs mere om kurset her.

Præsentationstræning

Trænger du til ny inspiration og til at ryste gamle vaner af dig. Du ønsker at få præsentationstræning og udvikle og finpudse dine bedste sider? Læs mere om kurset her.


Brug for en kommunikationskonsulent som sparringpartner?

Sidder du og har brug for en kommunikationskonsulent som sparringspartner, er du velkommen til at kontakt Signe Bonnén. Vores oplevelse er at mange kommunikationskonsulenter og kommunikationsansvarlige sidder alene med mange store beslutninger. Derfor kan der være stor genvist for hele virksomheden at en ekstern kommunikationskonsulent med på råd.

K

HVAD KAN VI HJÆLPE JER MED?

Vi rådgiver, når I:

  • ønsker bedre samtalekultur
  • vil skrive så det bliver forstået
  • synes konfliktniveaet er for højt
  • har brug for retning på jeres kommunikationsstrategi
  • ønsker bedre relationer til jeres borgere eller kunder


Vi underviser jer i:

  • samtaler, så den daglige kommunikation løfter arbejdsglæde og mindsker konfliktniveauet
  • præsentationsteknik, fx for eksperter, rådgivere og ledere
  • skriftlig kommunikation, fx når I vil skrive bedre mails eller breve
  • retorisk formidling, når I vil blive bedre til at få budskabet frem
  • adfærdskommunikation, når I vil påvirke nogen til at handle på bestemte måder

HVAD HAR VI HJULPET ANDRE MED?

Læs mere om facilitering

Facilitering af møder, konferencer og udviklingsprocesser.

Undervisning i facilitering

Læs mere om ledelse

Faciliterende ledelse, lederteam og netværk.

Forløb og sparring

Læs mere om organisation

Samarbejde, udvikling, forandring og innovation.

Temadage og rådgivning.

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer

Signe Bonnén
+45 60 81 76 71
bonnen@flok.dk

Ib Ravn
+45 28 95 95 01
ravn@flok.dk

Nanna Munk
+ 45 30 13 18 62
munk@flok.dk

Kenneth Agerholm
+45 31 45 67 66
agerholm@flok.dk