TAL SAMMEN – simple værktøjer til bedre samtaler

Tal med andre og du skaber relationer. Så enkelt er det. Det er i samtalen, vi binder os sammen – både de nye, løse og de gamle, stærke relationer. Relationer har vi brug for privat og på arbejdet.

Men hvordan gør du? Hvordan bliver du bedre til at tage kontakt, øge tillid og få kvalitet i dine samtaler?

Mange mennesker tænker ikke over, at det er en ’skill’; noget man kan blive god til – noget vi kan træne. Bestsellerbogen The Good Life kalder det lige frem social fitness, hvor vi kan vi træne vores sociale færdigheder på samme måde, som vi kan træne vores krop,

I bogen ’TAL SAMMEN – simple værktøjer til bedre samtaler’ (Lise Kissmeyer og Signe Bonnén), giver vi helt konkrete råd og anvisninger til, hvad du kan gøre. Uanset om du synes, du allerede brillere i samtalefærdigheden – eller om du tænker, at du har meget at lære.

Sikkert er det, at vi kan blive klogere på samtalen, og vi kan alle blive bedre.

I et interviewet til en artikel om bogen, spurgte intervieweren til sidst Signe: ”Har du nogen sinde dårlige samtaler?”

Og ja det sker, for hvor der er mennesker, er der følelser, misforståelser og konflikter. Men når det sker, så er det i samtalen, vi kan reparere, blive klogere og forsone os. Vores dagligdags samtaler ’every day conversation’ har betydning, når samarbejdet knirker – både privat og på job.

Så lad os træne vores daglige samtale-skills.

 

Oplæg eller workshop?

Hvis du eller din organisation har brug for at få mere inspiration og viden i form af et oplæg i en eller flere former, så ring eller skriv til mig.

For alle oplæg gælder det, at vi tilrettelægger alle forløb efter jeres ønsker og behov. Se listen her til højre, for at få inspiration til forskellige temaer oplægget eller workshoppen kan handle om.

Foredrag:

Et koncentreret foredrag, som tager afsæt i deltagerne og konteksten. I foredraget vil der være indlagt korte inddragende elementer – for at man hurtigt kan mærke bogens pointer, når de afprøves.

 • Varighed 20 min – 1 time.
Workshop:

Alle workshop målrettes, så de matcher jeres ønsker, behov eller udfordringer. Alle workshop tager udgangspunkt i konkrete øvelser, så deltagerne allerede på workshoppen kan træne sig til bedre samtaler.

 • Varighed 2 timer – hel dag
Undervisning:

Ønsker I både teoretisk viden og konkrete øvelser, samt grundig refleksion, så er det muligt at tilrettelægge et længere undervisningsforløb. Som ekstern lektor på Københavns Universitet udbyder jeg allerede et kursus i ’Bedre samtaler’.

 • Varighed 2 – flere dage.
Sparring:

Her hjælper jeg en person eller en gruppe med at blive bedre til samtalen. Her vil det typisk være med udgangspunkt i konkrete situationer, som har voldt problemer, og hvor du/I ønsker at komme videre.

 • Varighed 1 ½- 3 timer (til en person eller en gruppe) per gang.

Køb en bog

Ønsker du at købe en eller flere bøger, kan du skrive en mail til Lise Kissmeyer og overføre kr 148,- til mobilpay (bog 99,- plus porto 49,-).

Mobilpay 2085 8163

Mail: lise@kissmeyer.dk

I mailen skal du huske at skriv dit navn, firma og den adresse du vil have bogen sendt  til. Vi sender med GLS så hurtigt vi kan.

Du kan også altid bede din lokale boghandler om at bestille bogen hjem, så undgår du at betale porto.

Tal sammen, simple værktøjer til bedre samtaler

FRA BOGENS INDLEDNING:

Hvorfor er samtalen så vigtig?

Vi mennesker har overlevet som race – ikke fordi vi er stærkest eller hurtigst – men fordi vi netop kan arbejde sammen som flok. Sammen bliver vi de stærkeste og hurtigste – og vores art lever stadig.

Det store spørgsmål er så bare – hvordan bliver vi en flok?

Svaret er enkelt. Vi binder os sammen, skaber netværk og hjælper hinanden. Og det gør vi ved at snakke sammen. Samtalen er forbindelsen og båndet. Samtaler kan forankre og forandre… Hvis du snakker bedre med de andre omkring dig, så fungerer du bedre, og I kommer til at hænge sammen på en anden måde. Og når I gør det, så sker det magiske faktisk automatisk. Så er du mere parat til at støtte, samarbejde og sparre. Det skaber positiv udvikling – både i hverdagen som menneske – og på bundlinjen, hvis det sker i en virksomhed.”

Forslag til temaer

Du kan blive inspireret til, hvad et foredrag, workshop eller undervisning kan bestå af på denne liste, hvor vi kan inddrage et eller flere af disse temaer i udviklingen af oplægget i samarbejde med dig og din organisation.

 • Aktiv lytning som dit fundament
 • Bliv husket fra den første kontakt
 • Brug spørgsmålet til at styre samtalen
 • Giv en luns – vis dig selv
 • Lyt mere – få flere ører i spil
 • Nysgerrighed er din motor
 • Når konflikten rammer
 • Husk kroppen taler med
 • Spørg dig tæt på andre
 • Stærk small talk – sådan forbinder du dig til andre
 • Udvid handlemuligheder – udvid det fælles perspektiv
 • Øg dit refleksive samtale-niveau

 

Som sagt er dette forslag til inspiration. Hvis I har konkrete udfordringer eller ønsker, kan vi tale om det er noget vi kan være behjælpelige med. Skriv til Signe på bonnen@flok.dk eller ring på 60 81 76 71.