Ib Ravn i Brinkmanns briks

Læs og hør med, når Ib Ravn medvirker i Brinkmanns briks

Psykolog Svend Brinkmann har inviteret Ib Ravn i studiet for at tale om møder. I episoden fortæller Ib om sin omfangsrige erfaring inden for facilitering og mødeforskning.

Vi gider ikke de dårlige møder mere, og det er faktisk skræmmende let at gøre møderne meget bedre. Det var hovedpointen, da Ib Ravn sammen med Bastian Overgaard gæstede Brinkmanns Brinks.

Den hurtige opskrift på det gode møde kender vi godt:

  • For det første skal mødet faciliteres. Det vil sige, at nogen skal tage hånd om mødet og guide deltagerne til at bidrage fokuseret
  • For det andet: Tænk i at udnytte alle ressourcer på mødet, det vil sige: Sørg for at alle kommer til orde nogenlunde lige meget, så det ikke er få, der taler hele tiden
  • For det tredje: Gør det klart fra mødets start, hvad formålet med mødet er. Det hjælper deltagerne til at bidrage til formålet, og I undgår, at snakken bliver mudret.

Som Ib Ravn siger i episoden:

”Lad os dirigere talestrømmen lidt. Lad os få rettet den de rigtige steder hen og få de rigtige kolleger til at byde ind undervejs i mødet. Det kræver altså noget mødeledelse eller som jeg kalder det mødefacilitering”.

I episoden kan du også gøre om Bastian Overgaards spændende arbejde med stilhed på møder. Bastian Overgaard er forfatter til bogen ”Støjfri Ledelse” og har i mange år arbejdet med, hvordan vi opnår mere, når vi snakker mindre.

Hør hele episoden her