Her er et kort udpluk og links til artikler vi i FLOK har skrevet i andre medier. Og endda links til et længere interview med Ib Ravn i den internationale podcast Workshop Work.

Social fitness

”Vi lever længere, og vi trives bedre, hvis vi har gode og tætte relationer. Det viser forskningsstudiet af Robert Waldinger og Marc Schulz om det gode liv, som bliver præsenteret i bogen ”The Good Life”, som udkom i USA i januar 2023. Forskningen sætter tykke streger under relationernes betydning. Et andet studie som Gallup har lavet i 2018 har følgende konklusion om at have gode venner på job:

  • Venskaber på arbejdet øger produktiviteten og engagementet.
  • Kulturen afgør, som venskaber naturligt kan udvikle sig og trives.”

Artiklen blev bragt i Lederwebs nyhedsbrev den 26. maj og er skrevet af Signe. Læs resten af artiklen her

At styre spørgsmål fra salen

Du har lige holdt et oplæg og nu er spørgetiden kommet. Du får i alt 10 anbefalinger. Der er fx råd til når ingen siger noget, eller når der siges for meget. Men også råd til når oplægget skal forankres, samt flere enkle råd til hvordan man kan håndtere kringlede spørgsmål fra salen.

Artiklen blev bragt på K-forum 16. maj 2023 og er skrevet af Ib. Læs alle de 10 råd her

Interview i international podcast

”Workshops work” er en podcast, hvor den hollandske facilitator Myriam Hadness har interviewet Ib Ravn. De taler sammen om facilitering som en proces, hvor facilitator søger at dække deltagernes psykologiske behov for autonomi, kompetence og samhørighed – i henhold til selvbestemmmelsesteorien. Find episoden på Spotify eller hvor du lytter til podcasts (søg på WORKSHOP WORK og IB RAVN så kommer episoden frem. Eller lyt med her.

Podcasten Workshop Work er startet af Myriam Hadnes, PhD. Hun har lavet mere end 200 episoder, hvor hun interviewer nogle af verdens mest interessante facilitatorer om hvordan de arbejder og hvilken tænkning og redskaber de anvender i deres arbejde. Man kommer vidt omkring fra hardcore faciliteringsovervejelser med fifs og metoder, til hybridfacilitering, ledelse, gamificering, forhandlingsteknik m.m. Men alt sammen med udgangspunkt i at forstå hvordan man laver de bedste workshops – i bredeste forstand.