International facilitering

Et kort og lavpraktisk indspark om facilitering satte sig som længerevarende inspiration til opstramning på møder i lande, hvor kulturen ofte ikke er til resultatskabelse på begrænset tid.

International Media Support støtter kritisk journalistik og den fri presse i en lang række lande i bl.a. Mellemøsten og Centralasien. Der holdes talrige møder i mange lande, også på Skype, og det er en udfordring for de internationale projektledere at få samarbejdet professionaliseret, så der kan skabes værdi på møderne.

I en travl hverdag var der plads til en halv dags workshop med Ib Ravn, der introducerede 30 journalister og mediefolk i at tage facilitatorrollen og styre mødets samtaler i den rigtige retning.

Her dur foredrag ikke, så formiddagen foregik som øvelser, hvor deltagerne på opskrift fra instruktøren faciliterede diskussioner om reelle udfordringer ude i verden, og hvor facilitator blev udfordret på sin evne til at fokusere drøftelserne, når enkelte meget-talende deltagere sadler hver deres kæpheste og rider ud over prærien.